|
INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY Dyskusje o inedii, niejedzeniu, poszczeniu, dietach i inne.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
JMW
Dołączył: 13 Sty 2003 Posty: 1765 Skąd: Nowa Zelandia, Niemcy, Polska, Brazylia, Chiny
|
Wysłany: 2010 02 22 21:48 Temat postu: JMW: "Świadomość, człowiek, inedia, dieta" |
|
|
Dnia 14 listopada 2009 zebraliśmy się w małym gronie ludzi zainteresowanych tematami, które także na tym forum są dyskutowane.
Oficjalnie nazwałem to "Świadomość, człowiek, inedia, dieta",
chociaż wiele czasu mówiłem także o innych sprawach; zależało to od tematów podnoszonych przez uczestników.
Całość umieściłem w 4 plikach wideo (koder .MP4) tutaj:
http://filmoj.info/seminar/jmw/20091114/ .
Plik należy ściągnąć na komputer i otworzyć go w programie do odtwarzania wideo, np. VLC . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wyspa

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Akset
|
Wysłany: 2010 02 23 18:32 Temat postu: |
|
|
Też mam problem ze ściągnięciem tych plików, przerywa w różnych momentach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
JMW
Dołączył: 13 Sty 2003 Posty: 1765 Skąd: Nowa Zelandia, Niemcy, Polska, Brazylia, Chiny
|
Wysłany: 2010 02 23 19:35 Temat postu: problem techniczny |
|
|
Też ten błąd potwierdzam. Zgłosiłem administratorowi serwera głównego, firmy u której wykupuję serwer wirtualny. Czekam na odpowiedź i rozwiązanie problemu. Poinformuję o tym. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wyspa

|
Wysłany: 2010 02 23 21:01 Temat postu: |
|
|
Ale to już nie pierwszy raz tak jest... pamiętam że kiedyś też był plik jakiś większy i też przerywało na jakiś 65MB... i wtedy to naprawili ale później pewnie to zmienili ponownie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sattwa
|
Wysłany: 2010 02 23 22:25 Temat postu: |
|
|
Download Accelerator Plus - znany program do pobierania plików z internetu.
Potrafi wznawiać połączenie, dzielić pliki przez co ściąganie pliku odbywa się szybciej.
DAP wspiera przerywanie i wznawianie połączeń, umożliwia zwiększenie prędkości pobierania nawet do 300% według producenta
http://www.speedbit.com/.
Zero problemów ze sciaganiem wszelakich plików.
Polecam gorąco i pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
JMW
|
Wysłany: 2010 02 24 08:39 Temat postu: |
|
|
Zgadza się, programy do automatycznego ściągania z kontrolowaniem, odnawianiem połączenia z serwerem, takie jak DAP, często obchodzą tego rodzaju problem. Słyszałem, że nawet serwisy takie jak projectcamelot.org, które przecież umieszczają na swoich stronach dziesiątki długich filmów, mają podobny problem, i że DAP oraz podobne programy rozwiązują go.
Przy okazji dodam, że kiedy używam FTP do ściągania, ten problem nie występuje. Niestety, nie mogę udostępnić to publicznie na FTP, ponieważ mój panel sterowania nie pozwala mi ustawić prawa użytkownika FTP i ograniczyć mu foldery, z których może korzystać, a ja nie nauczyłem się, jak to robić z linii poleceń i nawet nie wiem, czy jest to możliwe w mojej opcji serwera.
Tak, ja też pamiętam, podobny był problem ze ściąganiem dużych plików .vob. Został rozwiązany wtedy szybko.
Przed wykupieniem tego serwera wirtualnego wyraźnie pytałem się dostawcy, czy nadaje się to do trzymania dużych i wielu plików wideo, które będą do swobodnego ściągania dla każdego.
Ja nadal czekam na odpowiedź mojego dostawcy. Poinformuje o rozwiązaniu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
JMW
|
Wysłany: 2010 02 24 19:58 Temat postu: rozwiązane |
|
|
Poinformowano mnie z administracji serwera, że już wszystko jest w porządku. Sprawdziłem, ściąga całe pliki.
Gdyby coś się pojawiło, to proszę o informacje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pablo1961
|
Wysłany: 2010 02 25 09:52 Temat postu: |
|
|
Dzięki Wyspa - jesteś mistrzem pakowania  |
|