|
INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY Dyskusje o inedii, niejedzeniu, poszczeniu, dietach i inne.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy weźmiesz udział w grupowym procesie uwolnienia się od jedzenia? |
Wezmę udział za każdą cenę, bo czuję, że wolność od jedzenia pozwoli mi przeżyć w przyszłości. |
|
36% |
[ 14 ] |
Wezmę udział ale tylko za darmo. |
|
10% |
[ 4 ] |
Wziąłbym udział ale obawiam się, że chcą mnie wykorzystać finansowo. |
|
0% |
[ 0 ] |
Wezmę udział ale nie tak długo. |
|
5% |
[ 2 ] |
Wziąłbym udział gdybym był pewny, że to mi coś wartościowego da. |
|
0% |
[ 0 ] |
Wziąłbym udział, gdybym mógł opuścić na tak długo pracę, rodzinę itd. |
|
15% |
[ 6 ] |
Wydaje mi się to podejrzane. |
|
0% |
[ 0 ] |
Nawet człowieka wolnego od jedzenia nie da się już uratować. |
|
0% |
[ 0 ] |
Żadna z odpowiedzi mi pasuje, podaję odpowiedź poniżej. |
|
15% |
[ 6 ] |
Dla mnie nie jest na to teraz właściwy czas. |
|
10% |
[ 4 ] |
Wziąłbym udział, gdybym miał pewność, że uczyni mnie to inedykiem. |
|
0% |
[ 0 ] |
Wezmę udział ale za darmo, to znaczy, będę z wami ale wszystko inne zapewnię sobie sam. |
|
5% |
[ 2 ] |
|
Wszystkich Głosów : 38 |
|
Autor |
Wiadomość |
JMW
|
Wysłany: 2009 11 26 10:49 Temat postu: przejście na inedię |
|
|
Gdybym organizował 3 miesięczne przejście na inedię we właściwym do tego miejscu (gdzieś w klimacie tropikalnym, woda, las, góry, przestrzeń). Kto reflektowałby? Podaj też swoje warunki.
Proszę, zagłosuj tylko jeden raz.
Proszę napisz też tutaj inne pytania do ankiety. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pyzka
|
Wysłany: 2009 11 26 11:43 Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez pyzka dnia 2011 08 17 16:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
newgargamel
|
Wysłany: 2009 11 26 17:20 Temat postu: |
|
|
Masz juz jakis termin na mysli? |
|
Powrót do góry |
|
 |
JMW
|
Wysłany: 2009 11 26 21:04 Temat postu: tylko sonda |
|
|
To jest tylko sondowanie skłonności, kto ewentualnie zdecydowałby się na uczestnictwo i na jakich warunkach.
O pieniądzach, kosztach, miejscu i czasie nawet nie myślałem.
Kto wie, różnie to bywa, warto zawczasu wiedzieć, jeżeli zaszłaby potrzeba zorganizowania czegoś takiego w czasie szybszym niż zazwycaj to się robi.
Bywało już tak na Ziemi, że ludzie mieli wybór, jeść i umrzeć z tego powodu albo nie jeść i umrzeć z głodu; chyba że byli przygotowani do życia bez jedzenia przez długi czas.
Tak że proszę też o wszelkie uwagi, sugestie, rady itp. |
|
Powrót do góry |
|
 |
hunab-ku

|
Wysłany: 2009 11 26 22:12 Temat postu: |
|
|
Napiszę tak: daję każde pieniądze, żeby przejść na inedię. Problemem (tak mi się przynajmniej wydaje) jest to, jak to zrobić, żeby utrzymać w miarę normalny tryb życia. Nie chcę zostawiać samej sobie mej żony i 4-letniej córki ... a także im firmy na głowie .... przez ten 2-3 miesięczny czas.
Jeżeli znajdzie się sposób, żeby jakoś to ominąć ... jak napisałem ... za każde pieniądze ...
... choć i tak nie oddadzą one korzyści jakie można dzięki inedii mieć ... tak uważam!
Joachim ... musisz coś wymyślić !!!
Jestem gotowy na wszystko  |
|
Powrót do góry |
|
 |
pyzka
|
Wysłany: 2009 11 27 10:53 Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez pyzka dnia 2011 08 17 16:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
SamTen
|
Wysłany: 2009 11 27 11:28 Temat postu: Re: tylko sonda |
|
|
JMW napisał: | O pieniądzach, kosztach, miejscu i czasie nawet nie myślałem. |
Bo i po co? - o to się Mietek zatroszczy. Ty się tylko skup na skutecznej "kuracji".  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pielgrzym
|
Wysłany: 2009 11 27 14:17 Temat postu: |
|
|
mozliwe ze niebawem zajda takie zmiany na swiecie, ze zostawienie rodziny tutaj bedzie ostatnia rzecza na ktora bedziemy mieli ochote, wiec problem sam odpadnie ja osobiscie jestem wolny, wraz z przyjacielem z pewnoscia jechalibysmy niezalenzie od kosztow, mozliwe tez, ze i dalibysmy rade zasponsorowac kilka chetnych osob bedacych w gorszej sytuacji materialnej, pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Fakir
|
Wysłany: 2009 11 27 20:10 Temat postu: |
|
|
Joachim czyżbyś przypuszczał iż czasy gdzie umiejętność przetrwania bez jedzenia będzie kluczową spraw do przeżycia się zbliżają?.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
JMW
|
Wysłany: 2009 11 27 21:54 Temat postu: może |
|
|
To co już powyżej napisałem, jest taka możliwość, więc warto być gotowym. Obecnie tego nie wiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
zainteresowany
|
Wysłany: 2009 11 28 07:31 Temat postu: |
|
|
Pierwsze od dołu.
Dla mnie nie jest na to teraz właściwy czas. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dorota
|
Wysłany: 2009 11 29 22:08 Temat postu: |
|
|
Wzięłabym udział, gdybym miała pewność/duże prawdopodobieństwo, że "kuracja" będzie skuteczna. Zaufałabym w tej kwestii opinii Joachima. Jestem w stanie porzucić wszystkie swoje "niezwykleważne" i "bardzopilne" sprawy . Wiem też, że pieniądze "przyszłyby" do mnie w jakiejś formie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Emanuel

Dołączył: 07 Kwi 2008 Posty: 143 Skąd: Ijsselstein k. Utrechtu
|
Wysłany: 2009 12 07 22:43 Temat postu: |
|
|
Ja bardzo chętnie wezmę udział, już od jakiegoś czasu rozmyślałem nad takim grupowym procesem z osobami o większym doświadczeniu i wiedzy niż skromne moje. Kwestia kosztów stanowi dla mnie istotną rolę jednak nie decydującą, po chwili namysłu odnosze wrażenie że koszta będą niskie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bacchante
|
Wysłany: 2009 12 08 03:01 Temat postu: |
|
|
Na dzień dzisiejszy - nie jestem w stanie z powodu obowiązków. Ale jeżeli będą poważne kłopoty i będzie to uzasadnione - jestem w stanie bez wahania to zrobić. Oby tylko były na to środki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
vapaus
|
Wysłany: 2009 12 12 19:33 Temat postu: |
|
|
30 dni bez problemu nawet nie majac gwarancji ze sie uda ,ciekaw jestem miejsca |
|
Powrót do góry |
|
 |
hunab-ku

|
Wysłany: 2009 12 14 22:48 Temat postu: |
|
|
W Łodzi jest bardzo fajnie. A w lecie nawet ciepło
Może organizator się zatanowi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
JMW
|
Wysłany: 2009 12 15 08:40 Temat postu: natura |
|
|
Na razie nie ma organizatora, nawet nie ma organiacji, jest tylko ankieta.
Czy byłeś kiedyś w prawdziwej (to znaczy jeszcze nie zniszczonej) przyrodzie? Jeżeli tak, to masz porównanie z Łodzią. Jeżeli jednak nie byłeś, to nie masz doświadczenia jej i nie możesz porównać z miastem.
W tym przypadku czynniki zewnętrzne mają duże znaczenie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
barakan
|
Wysłany: 2009 12 18 02:30 Temat postu: |
|
|
JMW napisał: | Na razie nie ma organizatora, nawet nie ma organiacji, jest tylko ankieta.
Czy byłeś kiedyś w prawdziwej (to znaczy jeszcze nie zniszczonej) przyrodzie? Jeżeli tak, to masz porównanie z Łodzią. Jeżeli jednak nie byłeś, to nie masz doświadczenia jej i nie możesz porównać z miastem.
W tym przypadku czynniki zewnętrzne mają duże znaczenie. |
Joachimie... czy to ważne czy byłeś czy nie w dżungli? Zagłosowałem w ankiecie , że chetnie pojadę pod warunkiem że za darmo - pytanie było dość niejasne - spieszę wytłumaczyć jak je zrozumiałem:
Za darmo znaczy dla mnie tylko tyle, że chętnie spotkam się z Wami -resztę zapewnię sam sobie - jesteś w stanie uzupełnić ankietę o taki punkt? Wierzę że znajdzie się o wiele więcej chętnych. Nawet jeśli w końcu okarze się że zapłacą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
barakan
|
Wysłany: 2009 12 19 09:17 Temat postu: |
|
|
pisząc wszystko inne mam na myśli fizyczne potrzeby: spanie, jedzenie, etc.
pisząc będę z Wami mam nadzieję na słuchanie tego co masz do powiedzenia innym, na możliwość zadawania pytań i uczestniczenia w przekazywaniu wiedzy którą zdobyłeś Ty lub inni.
ps dzięki za dodanie tego pytania do ankiety |
|
Powrót do góry |
|
 |
newgargamel
|
Wysłany: 2009 12 19 11:27 Temat postu: Re: tylko sonda |
|
|
JMW napisał: | Tak że proszę też o wszelkie uwagi, sugestie, rady itp. |
Znajoma zadała mi wczoraj takie pytanie - czy jest możliwe przejście na inedię jak się pracuje dla kogoś(na etacie)? Może warto było by to w tym miejscu wyjaśnić? |
|
Powrót do góry |
|
 |
JMW
|
Wysłany: 2009 12 19 20:45 Temat postu: mały związek |
|
|
Związek między pracą dla kogoś na etacie albo dla siebie, czy innej, z przejściem na inedię jest malutki. Przejście na inedię jest procesem głównie duchowym, mniej fizycznym, chociaż mocno manifstuje się w ciele i zachowaniu człowieka.
Z drugiej strony okoliczności fizyczne, praca, temperatura, aktywność fizyczna, naprężenia psychiczne -- to i inne czynniki mogą wpływać na człowieka przechodzącego na inedię w czasie pracy. Dlatego dużo korzystniej jest robić to na łonie natury, z dala od pracy i miast. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pielgrzym
|
Wysłany: 2010 07 11 23:00 Temat postu: |
|
|
JMW, czy w zwiazku z aktualnym biegiem wydarzen w nowym meksyku poczyniles jakies dalsze przemyslenia odnosnie rozpoczetego tutaj tematu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
JMW
|
Wysłany: 2010 07 12 07:29 Temat postu: |
|
|
Czuję, że teraz jest jeszcze wystarczająco czasu i mocy w ludziach, żeby każdy, kto postanowił przeżyć, mógł rozwijać w sobie przejawianie się Mocy Wewnętrznej (JA). Innymi słowy, jeszcze nie jest tak źle. Gdyby stało się źle i nie widziałbym innej możliwości pomocy, to wtedy zapewne zaproponuję coś. Zobaczymy, gra toczy się dalej, wynik jest trudny do przewidzenia.
Jednak najważniejsze jest to, żebyś był świadomy i czuł to, że Moc jest w tobie, nie w innej istocie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pyzka
|
Wysłany: 2010 07 12 08:56 Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez pyzka dnia 2011 08 17 16:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
witarianin
|
Wysłany: 2010 07 22 03:45 Temat postu: |
|
|
Ja bardzo bym chciał i dosłownie chcę. Ale chciałbym by było to w Polsce i czy można by był skrócić czas z 3 m-cy do 1.5 lub 2 m-cy ? Nie chciałbym czekać zbyt długo na decyzję realizacji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|