|
INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY Dyskusje o inedii, niejedzeniu, poszczeniu, dietach i inne.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
leszek

|
Wysłany: 2014 09 04 10:28 Temat postu: PaleoDieta |
|
|
W tej diecie wystarczy zrezygnować z kilku składników pożywienia, tymi podejrzanymi są zboża, nabiał, słodycze i produkty wysoko przetworzone. Gdyby całą historię człowieka przedstawić na odcinku 100m, to obecny sposób odżywiania zajął by ostatnie pięć centymetrów tego odcinka ! Co jedliśmy wcześniej ? A właściwie czego nie jedliśmy.To oczywiście do poczytania w sieci.
Tu opiszę jedynie efekty, które zauważyłem po półrocznym stosowaniu. Oczywiście człowiek jest grzeszny więc nie obyło się bez kilku wpadek żywieniowych.
Powolny spadek wagi ok 0,5kg / miesiąc
Zniknęły bule głowy
Wystarcza jeden do dwóch posiłków na dobę bez uczucia głodu
Spadek podwyższonego ciśnienia krwi
Największym problemem na początku było zrezygnowanie z glutenu czyli chleba.
Zacząłem eksperymenty z różnymi przepisami i na chwilę obecną mogę pochwalić się dopracowanym i pewnym przepisem na chleb bezglutenowy.
http://maklamp.eu/mblog/przepis-na-chleb-bezglutenowy/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
ekotworczy
|
Wysłany: 2016 02 29 18:27 Temat postu: |
|
|
Dziękuję za przepis. Co prawda na diecie paleo nie jestem ale ten chleb naprawdę mnie skusił, nie jest łatwo o chleb bezglutenowy domowej roboty, który wyjdzie jak trzeba i będzie odpowiednio smakował  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|