|
INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY Dyskusje o inedii, niejedzeniu, poszczeniu, dietach i inne.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Camilo

|
Wysłany: 2006 03 23 21:57 Temat postu: Głodówka 7-10 dni. Szukam ośrodka, grupy. Czy ktoś był ?? |
|
|
Hey, hey
Chętnie przetestuję na sobie dobroczynny wpływ głodówki i odżywiania endogennego.
Jednak wiem, że sam tyle nie wytrzymam. Albo inaczej mówiąc wydaje mi się, że w zorganizowanej grupie będzie o wieeeeeeele łatwiej.
Dlatego też szukam takowego ośrodka, grupy osób z którymi mógłbym przeprowadzić taką głodówkę.
Czy znacie takowe ? Jakie polecacie ? Please help
Znalazłem info na stronie www.glodowka.pl
Jednak jest tam drogo
1200 zeta za 9 dni.
A tak przy okazji czy ktoś był na głodówce organizowanej przez nich ?
Co możecie o tym powiedzieć ?
Stronę www mają bardzo ładną.
Ale konkatk mailowy już niezbyt ciekawy.
Na zadane przeze mnie pytania odpowiedzieli, że wszystko jest na ich stronie www. Nawet nie wiadomo kto odpowiada bo osoba odpowiadająca podpisała się po prostu "redakcja".
O pytanie o zniżkę odpowiedź, że takowej nie przewidują i praktycznie tyle kontaktu.
A więc support mailowy bardzo cienki. Obawiam się więc, że i na miejscu może też być niezbyt przyjaźnie
Z tych że powodów chcę jeszcze poszukać i o radę zapytać, bo kto pyta
znajduje
Pozdrawia
Camilo Largo
www.camilo.pl
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Little Ghost
|
Wysłany: 2006 03 24 14:16 Temat postu: |
|
|
najlepiej wziąć plecak, namiot, kilka zloty na przejazd i zaszyc się w górach takie jest przynajmniej moje zdanie, a nie płacić tak horrendalne sumy za możliwość niejedzenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Camilo

|
Wysłany: 2006 03 26 23:13 Temat postu: |
|
|
hey Mały Duszku
A pójdziesz ze mną w te góry ?
Bo wiesz... jak już będę po 1 głodówce, to też tak będę robił.
W góry, w las... - świetny pomysł
Tylko ten pierwszy raz... niemal jak u dziewicy hahahahaha
Chcę już go mieć za sobą.
Po prostu zastanawiam się, że może na takiej zorganizowanej grópie dowiem się czegoś, ktoś coś podpowie... A inaczej to mógłbym całe życie popełniać jakiś błąd.
hmm, chociaż z drugiej strony, to kto powiedział, że tylko pierwszy raz musi być w zorganizowanej grupie i pod kontrolą.
Może i racja, że placach na grzbiet i idziemy.
A przy innej okazji - dopiero następna głódówka w zorganizowanej grópie. Ha
No tak.
Więc teraz już mam 2 opcje do wyboru - fajnie
Czy ktoś pojedzie ze mną w góry ?
Pozdrawia
Camilo Largo
www.camilo.pl
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Little Ghost
|
Wysłany: 2006 03 27 07:02 Temat postu: |
|
|
Właśnie taką głodówkę w grupie, organizujemy potajemnie w kilka osób, za twoimi plecami (bo wtedy chyba nie byłes jeszcze zarejestrowany na forum:P) ale masz racje, glodowka w grupie to bardzo dobra mysl i jak coś się ruszy w tej sprawie (czekamy na nieco dogodniejsze warunki pogodowe) to dam znać.
pozdrawiam
mateusz
PS. niezłą masz stronke, bardzo.. nazwałbym ją rozrywkowa, i o to chodzi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
arahdalum
|
Wysłany: 2011 06 06 20:34 Temat postu: |
|
|
Little Ghost napisał: | najlepiej wziąć plecak, namiot, kilka zloty na przejazd i zaszyc się w górach takie jest przynajmniej moje zdanie, a nie płacić tak horrendalne sumy za możliwość niejedzenia. |
Pierwszej głodówki nie proponowałbym przeprowadzać samotnie. Ja na mojej pierwszej głodówce, na której byłem 6.5 dnia pod koniec zacząłem wyglądać jak chuchro. Poza tym zero energii. Chodziłem na spacery jak 90-cio latek. Po spadnięciu wagi do 55 kg postanowiłem przerwać głodówkę (zresztą takie miałem od samego początku założenie). |
|
Powrót do góry |
|
 |
AleX
|
Wysłany: 2011 06 07 14:26 Temat postu: |
|
|
Ja mieszkam na wsi i zawsze głoduje w domu. Jedymy koszt to dobra woda.
Bliżej niż w góry masz na północny zachód od wawy miejscowość Odry. Są tam kamienne kręgi w lesie - jedno z najsilniejszych miejsc mocy w polsce. Kiedyś planuje się tam wybrać i też troche pogłodować
arahdalum napisał: |
Pierwszej głodówki nie proponowałbym przeprowadzać samotnie. Ja na mojej pierwszej głodówce, na której byłem 6.5 dnia pod koniec zacząłem wyglądać jak chuchro. Poza tym zero energii. Chodziłem na spacery jak 90-cio latek. Po spadnięciu wagi do 55 kg postanowiłem przerwać głodówkę (zresztą takie miałem od samego początku założenie). |
W takich sytuacjach trzy tygodnie przed postem dobrze jest pisać afirmacje:
Ja....(imię)mogę się dobrze czuć podczas postu(5x)
Ty....(imię)możesz się dobrze czuć podczas postu(5x)
On....(imię)może się dobrze czuć podczas postu(5x)
Ja....(imię)mogę być pełen energi podczas postu(5x)
Ty....(imię)możesz być pełen energi podczas postu(5x)
On....(imię)może być pełen energi podczas postu (5x) itd. |
|
Powrót do góry |
|
 |
xplus
|
Wysłany: 2012 07 01 20:18 Temat postu: |
|
|
I cos sie zmieniło w sprawie tych grupowych głodówek? byłbym zainteresowany |
|
Powrót do góry |
|
 |
Naturoterapeuta
|
Wysłany: 2013 02 13 22:15 Temat postu: turnus z programem za mniej |
|
|
Ciekawe info jest na www.biobar.eu/glodowka jest tam odnośnik do strony naukowo opisanej jak przebiega głodówka, jak się do niej przygotować i jakie ma rezultaty. W oparciu o wieloletnie doświadczenie. W grupie jest duzo łatwiej - jest z kom porozmawiać i są zorganizowane zajęcia.
Jurek |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|