|
INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY Dyskusje o inedii, niejedzeniu, poszczeniu, dietach i inne.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
katar14

|
Wysłany: 2018 09 12 11:03 Temat postu: Przyjazne miejsca na ziemi dla człowieka |
|
|
Witam czy znacie jakieś przyjazne miejsca na ziemi gdzie można sie dostać bez problemu, przyjazne tzn temp otoczenia sprzyjająca (nie ma zimy i nie jest zimno ale nie ma też drastycznych upałów) owoce rosną na wyciągniecie dłoni, odizolowane od cywilizacji tzn takie gdzie nie za często zagląda tam człowiek, zwierzęta nieagresywne - miejsce gdzie można się wybrać z namiotem i pomieszkać dwa tygodnie całkowicie bezpiecznie a nawet rok, Truviano przebywał rok w takim miejscu gdzie przechodził przemianę na indię ale nie znam takiego miejsca niestety - było by niezmiernie miło gdyby ktoś sie podzielił info |
|
Powrót do góry |
|
 |
JMW
|
Wysłany: 2018 09 28 13:52 Temat postu: są takie miejsca |
|
|
Znajdziesz takich miejsc sporo w Południowej Ameryce.
Dobrym przykładem jest Ekwador. Przebywając tam jakiś czas, znalazłem miejsca, jak na przykład górską miejscowość Vilcabamba, w większości zgodna z twoim oczekiwaniem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
katar14

|
Wysłany: 2018 11 04 21:36 Temat postu: |
|
|
dziękuje bardzo, świetna miejscowość, muszę się zagłębić tyko jak tam dotrzeć |
|
Powrót do góry |
|
 |
JMW
|
Wysłany: 2018 11 06 14:35 Temat postu: |
|
|
Z Quito możesz polecieć samolotem do Loja. Z Loja autobusem albo taksówką do VIlcabamba. Ja tak podróżowałem 3 razy w tym roku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
katar14

|
Wysłany: 2018 12 02 14:53 Temat postu: |
|
|
dziekuje bardzo za informacje, należy tam mieć dolary w gotówce czy karta bankomatowa visa wystarczy by sie tam poruszać? myśle też o Teneryfie - ograniczenie dla mnie to brak wody, a przynajmniej nie wiem czy jest możliwosć dostać sie gdzies do rzeki czy strumienia ktore nie wysychają a nie są oblegane przez cywilizajce , przy ktorej to mozna rozbić namiot i spędzic czas na tyle na ile sobie to czlowiek zaplanuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
JMW
|
Wysłany: 2018 12 06 10:54 Temat postu: gotówka |
|
|
Karty są mało popularne i zazwyczaj mają dodatkowe obciążenie 3 do 10 %; zatem korzystniej gotówka.
Na Teneryfie może nie być łatwo znaleźć takie miejsce. Poza tym, za bardzo to turystyczne miejsce, jak na mój gust. |
|
Powrót do góry |
|
 |
katar14

|
Wysłany: 2018 12 18 19:35 Temat postu: |
|
|
wybierając sie do ekwador z polski potrzeba z tego co wyczytałem szczepienia (malaria i tp) czy cos wiesz joachimie na ten temat wiecej? gdzie sie dowiedziec co potrzeba? |
|
Powrót do góry |
|
 |
JMW
|
Wysłany: 2018 12 22 15:17 Temat postu: |
|
|
Wjechałem w tym roku 3 razy, za każdym razem bez szczepienia i nie wspomnieli o tym.
Możliwe, że kiedy udajesz się do rejonów uznawanych za niebezpieczne z powodu którejś z tych chorób, mogą od ciebie żądać szczepienia a kiedy odmówisz, to nie wpuszczą. Słyszałem o tym ale sam nie spotkałem.
Ja, oczywiście, zawróciłbym, na pewno nie pozwoliłbym na szczepienie mojego ciała. |
|
Powrót do góry |
|
 |
katar14

|
Wysłany: 2018 12 22 19:09 Temat postu: |
|
|
Dziękuje za informacje , pozdr |
|
Powrót do góry |