|
INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY Dyskusje o inedii, niejedzeniu, poszczeniu, dietach i inne.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasjan
|
Wysłany: 2016 12 31 18:41 Temat postu: Życzenie Nowo Roczne 2016/2017 |
|
|
2016 rok dzisiaj się kończy w Polsce. Czytałem, że w Nowej Zelandii
i Australii już przywitali Nowy RoK. Można się zadumać nad pojęciem czasu.
Moje myśli są przy rodzinie i Bogu. Pojęcie “Szokującego Mistrza” sformułowane
przez Joachima stało mi się bliższe i chyba mnie szokuje.
W stosunku do nadchodzącego Nowego Roku mam pozytywne nastawienie,
życzyłbym sobie cudownych i wspaniałych chwil.
Joachim, Tobie i Twoim czytelnikom życzę również wielu cudownych chwil w Nadchodzącym 2017 roku.
Ciekawie jest od czasu do czasu wpaść na forum niejedzenie.info.
Wielkie Dzięki.
Serdecznie Pozdrawiam
Kasjan |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pablo1961
|
Wysłany: 2016 12 31 20:10 Temat postu: |
|
|
Tobie kasjan życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kobra
|
Wysłany: 2017 01 01 01:31 Temat postu: zyczenia + ciekawostka |
|
|
Z ciekawostek: obecnie Nowy Rok obchodzi sie 1 stycznia, poniewaz rytualu obrzezania Zydzi dokonuja 8 dni po urodzeniu. 1 stycznia jest upamietnieniem obrzezania Jezusa (8 dni po 25 grudnia, kiedy swietuje sie jego urodziny).
Wobec tego 1 stycznia to data ustanowiona przez okultystow. Inna sprawa, ze Jezus prawdopodobnie w ogole nie byl obrzezany.
Nowy Rok zaczal sie wlasciwie jakies 10 dni temu (po przesileniu). Nie zmienia to faktu, ze rok mamy caly czas nowy i warto zlozyc sobie zyczenia!: )
Wszystkiego najlepszego, Kasjanie i Pablo. Wszystkiego najlepszego wszystkim Forumowiczom!
Wszystkiego najlepszego, Drogi Joachimie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
krzysztof
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kobra
|
Wysłany: 2017 01 25 21:44 Temat postu: kalendarze |
|
|
Ano właśnie, bo dawniej każda rasa posiadała własny system mierzenia czasu, zgodny ze swoją kulturą.
Kalendarz, którego obecnie używamy, to kalendarz pochodzący od rasy żółtej. Dla ludzi tej rasy istotny jest cykl dwunastkowy. Oczywiście, nasz europejski kalendarz został odpowiednio zaadaptowany na potrzeby 'chrześcijańskie'.
Kalendarz białych ludzi oparty był na systemie szesnastkowym - podstawę stanowił podział na cztery święta słoneczne.
Co ciekawe: biali ludzie posiadają 16 spirali DNA, ludzie z rasy smoków - 12. Indianie 9, a czarnoskórzy - 6. Naukowcy na razie u wszystkich widzą tylko 2. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|