|
INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY Dyskusje o inedii, niejedzeniu, poszczeniu, dietach i inne.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sattwa
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomek
|
Wysłany: 2014 01 30 12:55 Temat postu: Technologia Vortex |
|
|
Przeglądając filmy na youtube o silnikach magnetycznych natrafiłem na ciekawy sposób tworzenia energii elektrycznej
http://www.youtube.com/watch?v=FiGH4zRsO0U |
|
Powrót do góry |
|
 |
hunab-ku

|
Wysłany: 2014 02 04 10:06 Temat postu: |
|
|
Łatwo było do momentu ... skręcania wiązki 24 drucików wiertarką ... potem się już zrobiło niemożliwie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomek
|
Wysłany: 2014 02 05 15:40 Temat postu: Technologia Vortex |
|
|
W następnych filmach z tej serii widać jaka to jest żmudna robota, a ilość energii mizerna. No ale, żeby powstało coś wielkiego trzeba zacząć od małych rzeczy. Miejmy nadzieje, że Joachim wymyśli coś bardziej prostszego i wydajnego  |
|
Powrót do góry |
|
 |
hunab-ku

|
Wysłany: 2014 02 09 20:28 Temat postu: |
|
|
Tak ... "pod skórą" czuję, że musi to (rozwiązanie) być bardzo proste ...
... jak prawda ostateczna, która prostą się staje, jak wszelkie kłamstwa i matactwa znikają ...
... tylko z drugiej strony ... po co komu cały ten prąd, skoro sam jest on źródłem nieobojętnych nam pól el-mag., źródłem zniewolenia oraz oznaką postępu cywilizacyjnego ... które też żadnym lekarstwem na "ból" tego świata nie jest ...
... ech ... zobaczymy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomek
|
Wysłany: 2014 02 13 21:52 Temat postu: |
|
|
No tak, generalnie tak. Jesteśmy w grze zwanej "życiem" i to jeszcze wymyślonej przez samych Siebie! Szkoda, że nie możemy wcisnąć guziczka i wrócić do Siebie do Najwyższego JA.... ( a może możemy?) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tomek
|
Wysłany: 2014 02 13 22:07 Temat postu: |
|
|
A co do tej PROSTOTY to życie cały czas mi pokazuje, że proste rozwiązania są najlepsze. Tak jak dziecko, które najlepiej bawi się prostymi zabawkami. Bez kombinowania, ściemniania i oszukiwania. Proste sprawy (rzeczy) łatwo naprawić! Tak jak Mercedesa beczkę - nie ma co się popsuć! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|