Forum INEDIA, NIEJEDZENIE, POST Strona Główna INEDIA, NIEJEDZENIE, POST
Dyskusje o inedii (niejedzeniu) i o postach.

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

zmiany - [wydzielone z "kolejna książka]

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum INEDIA, NIEJEDZENIE, POST Strona Główna -> Rozwój duchowy, Droga do doskonałości, Ezoteryka, Paranormalne.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MAP

PostWysłany: 2010 07 30 16:50    Temat postu: Re: kolejna książka Odpowiedz z cytatem

JMW napisał:
Od wielu miesięcy to czuję, coraz częściej i coraz mocniej,
Żeby mnie bardziej zachęcić, jeżeli masz na to ochotę, to, proszę, zadaj mi tutaj pytania. Co czujesz, że chcesz wiedzieć? Co czujesz, że jest ważne? Co mogę ci powiedzieć, co i jak pokazać, wyjaśnić.

Robię to, bo mam wiedzy sporo (mimo że to nadal jest bliższe zeru niż czemuś), w końcu po to tutaj jestem na Ziemi, zamiast na jednej z kwadrylionów innych planet z nieskończonej ilości wszechświatów.

Wszelkie propozycje, podpowiedzi, krytyka? -- śmiało. To ma służyć ludziom. No i to taka zabawa.

Mam dla Ciebie pytanie, Joachimie.
Wielu wielu ludzi mówi - głównie w sieci - o wielkiej zmianie, która nadchodzi na Ziemi. Zakładając, że ogólnie mają rację - że niedługo skończy się kontrola tych złych (illuminati, bildergerg, reptillians, czy jak ich tam wszystkich nazywać), że nadejdzie "kolejny?" złoty wiek ludzkości, powszechna miłość, wolność i inne takie rzeczy. Powiedz proszę, jak twoim zdaniem miałoby wyglądać życie i doświadczanie rzeczywistości na tej planecie. Czy twoim zdaniem w ogóle nie będzie tzw. zła? trudności?, czy wszystko będzie przychodzić lekko łatwo i przyjemnie? czy wszyscy będziemy beztrosko fruwać i jedną myślą stwarzać sobie same przyjemne doświadczenia?
Gdyby tak miało być w rzeczywistości to prawdopodobnie po jakimś roku zacząłbym chyba rzygać z nudów. No chyba że np. odczuwanie płynącego czasu by się też zmieniło. Sam nie wiem. Może jednak dałoby się wymyśleć taką zabawę, która by się nie nudziła...
a może jednak będzie dalej istnieć coś "złego" z czym trzeba się zmierzyć, choćby od czasu do czasu... jakiś smok do zabicia fajnym zaklęciem. Albo walka na umysły - choćby dla samej zabawy...
nie wiem co o tym myśleć, może powiesz jak Ty to sobie wyobrażasz/widzisz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
JMW

PostWysłany: 2010 07 31 08:39    Temat postu: Re: kolejna książka Odpowiedz z cytatem

MAP napisał:
Wielu wielu ludzi mówi - głównie w sieci - o wielkiej zmianie, która nadchodzi na Ziemi.
Zmiany na Ziemi odbywają się cały czas, od początku istnienia Ziemi. Ludzie żyjący na Ziemi dostrzegają te zmiany w różny sposób i z różną intensywnością. Do tego dochodzi ważny czynnik -- ludzie sami powodują dużo zmian. Rozwój technologiczny, szczególnie ŚMP, tworzenie nowych chorób, zanieczyszczanie powietrza, wody i gleby a także manipulacje pogodą -- to i inne czynniki powodują jeszcze większe zmiany. Wiele zmian wynika z działalności człowieka, wiele innych z pozycji Ziemi w kosmosie (układ słoneczny mknie przez kosmos).
Tak więc jedne zmiany powodują inne a te mieszają się ze sobą i też wytwarzają w rezultacie to, co mamy wokoło i odczuwamy jako zmiany.
Właśnie te zmiany, głównie technologiczne i emanacje z kosmosu powodują dwa czynniki:
- znacznie zwiększoną ilość informacji docierającą do człowieka;
- powiększona zdolność percepcji zachodzących zmian (innymi słowy: większa świadomość).
Dlatego coraz więcej ludzi zauważa i mówi o "wielkiej zmianie, która nadchodzi na Ziemi", bo jest to faktem. Ta wielka zmiana nie nadchodzi, ona stale odbywa się, my w niej uczestniczymy i współtworzymy, także poprzez wzajemną sugestię i autosugestię.

MAP napisał:
Zakładając, że ogólnie mają rację - że niedługo skończy się kontrola tych złych (illuminati, bildergerg, reptillians, czy jak ich tam wszystkich nazywać), że nadejdzie "kolejny?" złoty wiek ludzkości,
Tu wchodzimy w temat tworzenia nowych religii na Ziemi, żeby stado jednak podążało za pasterzem a nie rozbiegło się -- już pisałem o tym.

MAP napisał:
powszechna miłość, wolność i inne takie rzeczy.
To są marzenia, nadzieje, oczekiwania a także działania w tym kierunku. Co będzie tego wynikiem -- zobaczymy.

MAP napisał:
Powiedz proszę, jak twoim zdaniem miałoby wyglądać życie i doświadczanie rzeczywistości na tej planecie.
Twoje życie będzie wyglądało dokładnie tak, jak je będziesz tworzył. Moje życie będzie wyglądało inaczej, bo ja tworzę je inaczej. W przypadku każdego innego człowieka będzie to inne życie.
Obiecanki o rajskim życiu jednak nadają się na półkę bajek dla dorosłych -- jak już wspomniałem, to jest tworzenie nowych religii. Pasterze są mądrzy, dużo mądrzejsi od owiec, wiedzą z wyprzedzeniem dużo więcej i odpowiednio pole przygotowują, żeby nie stracić to, co założyli na Ziemi.

MAP napisał:
Czy twoim zdaniem w ogóle nie będzie tzw. zła? trudności?
To nadal będzie funkcjonowało.

MAP napisał:
czy wszystko będzie przychodzić lekko łatwo i przyjemnie?
Nie.

MAP napisał:
czy wszyscy będziemy beztrosko fruwać i jedną myślą stwarzać sobie same przyjemne doświadczenia?
Też nie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
MAP

PostWysłany: 2010 07 31 08:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziękuję za Twoją odpowiedź, podoba mi się Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
vapaus

PostWysłany: 2010 08 03 19:54    Temat postu: pozdrawiam!!! Odpowiedz z cytatem

wklejam film z you tube wyglada realnie czy jest prawdziwy??? http://www.youtube.com/watch?v=VE7tLQXeSxc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bacchante

PostWysłany: 2010 08 03 21:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ściema. Data nałożona, wybuch przy zderzeniu z ziemią kiepsko zrobiony.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum INEDIA, NIEJEDZENIE, POST Strona Główna -> Rozwój duchowy, Droga do doskonałości, Ezoteryka, Paranormalne. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: