|
INEDIA, NIEJEDZENIE, POST Dyskusje o inedii (niejedzeniu) i o postach.
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
JMW
|
Wysłany: 2010 07 10 11:09 Temat postu: odpowiedzi |
|
|
| Dorota napisał: | | Kto jest bacą, kto wilkiem, a kto owcami. | Konkretnych ludzi, po imionach, nie wskażę, bo sam nie znam ich. Ci, którzy naprawdę rządzą są mało komu znani.
Prezydenci i premierzy najczęściej są albo wystawionymi menadżerami do wykonania określonego zadania, albo są zmuszani, kupowani czy inaczej kierowani w takim kierunku, a jeżeli nie ulegają temu, to ... (różnie to bywa -- przykład ostatnich 2 wielkich "katastrof" Polaków).
Nad nimi stoją firmy (korporacje), a dokładniej, ludzie zarządzający nimi. A nad tymi stoją właśnie ci, jest ich 12, co mają prawdziwą władzę i czynią ją w imieniu pana boga. Oczywiście "pan bóg" to nie jakaś nieograniczona moc, to jest po prostu człowiek, który ma w posiadaniu Ziemię, tak jak ty masz w posiadaniu swój ogródek i zwierzęta domowe.
W rzeczywistości jest to trochę bardziej rozbudowane, podobne bardzo w konstrukcji do budowy dużej korporacji. Większość jest ukryta; szukając, analizując, wnioskując można popełnić błędy i stworzyć częściowo fałszywy obraz.
Planuję, umieścić rozdział o tym w mojej obecnie pisanej książce. Dużo faktów odnośnie tego podaje Jordan Maxwell i inni, którzy od informacji Jordan'a wzięli wiele, np. David Icke, Alex Jones.
| Dorota napisał: | | Gdzieś wspomniałeś, że ludzie- rdzenni mieszkańcy Ziemi są owcami. | Tutaj nie ma dużego znaczenia, czy rdzenni Ziemianie czy inne istoty występujące w ciele człowieka -- i jedni i drudzy mogą być owcami, panami, psami, bacami itd.
| Dorota napisał: | | Domyślam się też, że właściciele i zarządy korporacji typu BP, największych koncernów farmaceutycznych i innych | To już wyżej niż wilki. Chociaż, wiesz, możesz stworzyć sobie inne nazewnictwo. Same nazwy nie są tutaj tak ważne jak rozumienie całego mechanizmu. BP, Baxter, Monsanto to korporacje, które stanowią bezpośrednie narzędzia do m.i. zniewolenia, kontroli urodzin, stanu zdrowia i zamożności owiec. One mają mocy dokładnie na tyle, na ile ludzie im ją dają (najczęściej nieświadomie). One żyją bezpośrednio na ludziach, ludzie są ich bezpośrednim pożywieniem.
| Dorota napisał: | | Z twojego postu powyżej wynika, ze Obama | O nim nie wspomniałem. Obama jest, po prostu, menadżerem korporacji zwanej UNITED STATES. O tej korporacji, historii jej powstania itp. możesz sporo znaleźć w internecie i w bibliotekach. Nie mylić UNITED STATES z United States of America -- dwie zupełnie różne rzeczy (korporacja i federacja).
| Dorota napisał: | | wszyscy politycy na szczeblach rządowych wszystkich krajów? | Oczywiście, nie wszyscy. Mała ich ilość. Trudno mi wskazać jednoznacznie, którzy z nich. Jednak kiedy obserwuję ich, słucham słów i widzę czyny, to mogę szybko domyśleć się, którzy są sługami systemu. Prawie zawsze są to ci, którzy długo, czasem dziesiątki lat, aktywnie działają na "górze". Często jest tak, że ŚMP ich nie pokazują, albo pokazują bardzo rzadko, bo to nie w ich interesie. Kilkadziesiąt z największych ŚMP, np. CNN, NBC, Reuter, BBC są w rękach najwyżej rządzących. (W Polsce, co ze smutkiem niedawno temu uświadomiłem sobie, moja ulubiona TVN popada w ich kontrolę albo od początku była utworzona w tym celu.)
przykład:
"Network News: Seeing Through Illuminati Eyes"
http://www.henrymakow.com/cia_runs_tv_network_news_for_t.html
| Dorota napisał: | | Skąd pochodzą ci "oni"? | Właściciel i prawdopodobnie 12 "apostołów" pochodzi z poza Ziemi. Oni założyli obecną cywilizajcę na Ziemi, albo przynajmniej jej część zwaną "cywilizacją zachodnią", do której także Polska należy.
| Dorota napisał: | | Może mógłbyś mi podrzucić jakieś sensownie teksty na ten temat- tylko takie konkretne, rzeczowe i dla kompletnych ignorantów | Raczej nie, bo sam nadal szukam i uczę się. Znajduję sporo informacji prawdziwych. Intuicja pozwala mi odsiewać informacje prawdziwe od fałszywych w dużej części. Są ludzie, którzy zajmują się tym. Joardan Maxwell jest jednym z tych, którzy podają najwięcej prawdziwych informacji. Udostępnia je w internecie. Warto jednak szukać wszędzie, gdzie się da. Zawsze pamiętając, że każda informacja może być prawdziwa, fałszywa albo częściowo taka. To co a mówię też jest takie.
Ostatnio zmieniony przez JMW dnia 2010 07 12 07:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maja
|
Wysłany: 2010 07 10 12:01 Temat postu: |
|
|
JKM - zupełnie nie pomyślałam o Mikke. Polityka to dziedzina z której wypisałam się będąc dzieckiem. Jednak nie dokońca jak widać. Ale rzeczywiście nie śledziłam wnikliwie wyborów.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fakir
|
Wysłany: 2010 07 11 10:34 Temat postu: |
|
|
| Dlaczego ta 12 rządzących pozwala na działaność takich ludzi jak David Icke , nie zależy im na dyskrecji? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maja
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
krzysztof
|
Wysłany: 2010 07 11 17:18 Temat postu: Re: odpowiedzi |
|
|
WITAM
| JMW napisał: |
Kilkadziesiąt z największych ŚMP, np. CNN, NBC, Reuter, BBC są w rękach najwyżej rządzących. (W Polsce, co ze smutkiem niedawno temu uświadomiłem sobie, moja ulubiona TVN popada w ich kontrolę albo od początku była utworzona w tym celu.)
|
Rzeczywiście z mediami nie jest wesoło , są pod ścisłą kontrolą
Kto jest właścicielem poszczególnych stacji - jak widać skupione są w rękach kilku podmiotów : CNN , NBC , ABC , CBS , WSB TV & Atlanta Journal Constitution
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:VBKQ7MADGRMJ:www.northgeorgia912.com/media_who_owns_what.pdf+GENERAL+ELECTRONIC+.NBC:+WRC-Waszyngton+WTVJ-Miami+WNCN-Raleigh-Durham+WCMH-Columbus+WJAR-Providence+,&hl=pl&gl=pl&pid=bl&srcid=ADGEESiSZPe6mHzIgeDg5YaJ-cStj169CsxlH7LfGkzxDimArbVRoFF9P_TRdhXmueP9rPqasj2kFVbQwEnsBCoHtM99zl34ldWRvD0HhI2PuQavGZz_cxmy7dUhLVbjUCG0IbZcwZzI&sig=AHIEtbTUQJZ-kxKA0QCIcfruYf_nHiCrBg
Nie można zapominać o Aolu i Time Warner
Wirtualny Goliat: AOL - Time Warner cz. 1 i 2 ( fuzja z początku lat 2000 )
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:BnI1uHxHNLUJ:www.gogolek.com/pt/071,072-aol.doc+Wirtualny+Goliat:+AOL+-+Time+Warner+cz.+1&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a
Patrząc dalej w prawa właścicielskie wystarczy wspomnieć o GE czyli General Electric , który posiada 80 % udziałów w NBC - poniżej co posiada oprócz głównych mediów ( np.: usługi finansowe, usługi medyczne , usługi transportowe , oświetlenie , urządzenia elektryczne itd. itp. )
http://www.wordiq.com/definition/List_of_assets_owned_by_General_Electric
Strona gdzie można prześledzić dużo info. m.in.: o światowych grupach medialnych włącznie z historią
http://ketupa.net/
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.ketupa.net/&ei=gtU5TKzdEIL68Aaj2-CmBg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CBgQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://ketupa.net/regions.htm%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DDDy%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official
System medialny USA ( język polski , podane w przystępny sposób ) :
http://www.slidefinder.net/s/system_medialny_usa_podstawie_golka/13654756
Jeżeli ktoś interesuje się zwłaszcza tym co istniej w Us - to tutaj szerzej:
Amerykański rynek telewizyjny ( język polski ) :
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:Y2umABNzt2wJ:www.masscomm.pl/PDF/TP3.pdf+tomasz+p%C5%82udowski+ameryka%C5%84skie+dziennikarstwo,&hl=pl&gl=pl&pid=bl&srcid=ADGEEShHFaIWbpKAU-eaUyCRW7gH6DCx4HF5_PhYAARNGclFXPQww86BgJlW80FCEY-nWgES25CD0VIwZVWzo8Gx923BfIvXJzV3pR7VMYeFv9C7dlF__kXQJzuULjSTlPGjvZTCkZmy&sig=AHIEtbTJDgxBSl6ha9FUrt6B1zzk6oG0gw
"... krytyka modelu amer. "
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:NRlTd5ZvWxYJ:www.masscomm.pl/PDF/TP4.pdf+ameryka%C5%84skie+dziennikarstwo,&hl=pl&gl=pl&pid=bl&srcid=ADGEESiOYd30D39FBiTSgWqRh2CftMi-3kCpJio_ymw9hPT82HPFb1u6_r1w168Vbpptp7GOFGtearI5558SngInIeAHIqFs_ko_i55PrZDwK-O-QS--18HnbZpVjzCgTgqKmT0NYoCW&sig=AHIEtbTSBVoeMcGDcif-Ejl7CkLbNITRqA
POZDRAWIAM Z ZIELONEJ GÓRY  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
JMW
|
Wysłany: 2010 07 11 19:36 Temat postu: dlatego |
|
|
| Fakir napisał: | | Dlaczego ta 12 rządzących pozwala na działaność takich ludzi jak David Icke , nie zależy im na dyskrecji? |
Z różnych powodów, na przykład jednego albo kilku z nich.
1. Taki człowiek może być jednym z nich, jego działalność jest częścią ich planu, żeby np. skierować myślenie na strach, na wściekłość, na nienawiść, na Miłość na ... cokolwiek im jest potrzebne.
2. Dla utrzymania równowagi. Im bliżej równowagi, tym mniej ruchu. Jeżeli równowaga jest nie utrzymywana, to szala przeważa na jedną ze stron i powstaje coś, co trudno kontrolować, np. rewolucja.
3. Człowiek taki jest chroniony z wyższego poziomu i zgodnie z umowami, nie wolno go dotykać.
4. Człowiek taki jest wystawiony jako sonda, której zadaniem jest. np. kontrola reakcji ludzi.
5. Tworzenie nowej religii.
6. Człowiek ten ma w sobie taką Moc, że ich moc nie jest w stanie mu zaszkodzić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sportowiec
|
Wysłany: 2010 07 28 17:45 Temat postu: |
|
|
| CIEŻKOSTRAWNE TO WSZYSTKO SZCZERZE TO NIEWIADOMO W CO RĘCE WSADZIC...OD CZEGO ZACZAJ JA ZACZELEM OD NIEJEDZENIA I JUZ ZACZELEM TYLE TEMATOW GRZEBAC ZE TERAZ SAM SIE POGUBIŁEM..A CZY 12 APOSTOLOW I RZADZACY NIE POWINNI DZILAC NA KORZYSC BIBLI I CZEMU WOGLE NAZYWANI SA APOSTOLAMI SKORO ONI SŁUZYLI JEZUSOWI |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pyzka
|
Wysłany: 2010 07 28 18:33 Temat postu: |
|
|
| Też się już pogubiłam, oszaleć można. Najlepiej po prostu nie zaglądać już na żadne fora bo można zwariować, tyle sprzeczności i głupot... czasem żałuję, że w ogóle założyłam sobie neta... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sportowiec
|
Wysłany: 2010 07 28 18:49 Temat postu: |
|
|
| MAM W SOBIE DUZO WAIRY I NIE UWAZAM SIE ZA NAIWNIAKA ANI CIEMNEGO ALE JAK POWIESZ ZWYKLEMU ZJADACZOWI CHLEBA KTORY IDZIE DO PRACY WRACA DBA O DOM RODZINE PLACI RACHUNKI CO NIEDZIELE CHODZI DO KOSCIOLA ,JAK POWIESZ MU O TAKICH RZECZACH TO W NAJLEPSZYM WYPADKU POWIE NO I CO ?MAM NIEPRACOWAC?A KTO RACHUNKI ZAPLACI ?A KTO DA MI JESC? A W NAJGORSZYM PRZYPADKU USLYSZE ALBO RACZEJ NA 90 PROCEN USLYSZE WYBUCH SMIECHU HEHE ILE DZIS WYPIŁEM |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lch
|
Wysłany: 2010 07 28 20:21 Temat postu: |
|
|
Ja uwazam, iz jestesmy(zostalismy), (u)warunkowani/programowani przez elite(system), do tego stopnia, iz dowiadywanie sie/szukanie "prawdy" powoduje u prawie kazdego takie wlasnie reakcje pomieszania, szoku itd, z czym nie latwo(dla wiekszosci), sobie poradzic. Dlatego malo kto chce ja poznac.
To tylko jedna z perspektyw w jaki sposob mozna wytlumaczyc ten mechanizm. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sportowiec
|
Wysłany: 2010 07 29 17:28 Temat postu: |
|
|
| ja mam tylko jeden problem a mianowicie jak z tym wszystkim żyć? jak ma wyglądać mój dzień gdzie muszę szukać pracy żeby opłacić mieszkanie i jedzenie gdzie muszę się martwić czy moja rodzina jest bezpieczna w związku z nadchodzącymi zmianami ??czy ja będę się miał gdzie ukryć jak nadejdzie kataklizm te pytania mnie nurtują ... i poznanie prawdy to z mało żeby coś zmienić musimy liczyć na cud bo w tak krótkim czasie żaden z nas zwykłych szarych ludzików nie otworzy wszystkich czakr nie upuści kundalini żeby się moc w stanie bronic uratować i pomagać innym te procesy często zajmują kilka żyć a mam wrażenie ze przekaz od ludzi którzy znają więcej prawdy niż my brzmi : oświćcie się do 2012 bo inaczej wszyscy zginiemy jak nie stworzymy wspólnej świadomości w ciągu najbliższych paru lat to czeka nas zagłada ''bez pomocy czegoś lub kogoś jesteśmy skazani na porażkę w tej bitwie o nasze duszy dziura w naszej wiedzy i duchowości jest tak ogromna ze nie da się jej wypełnić ciepłymi słowami prawdy,więszkość szarych ludzi musi codziennie uczestniczyć w tym wyścigu szczurów i nie ma w nim miejsca na medytacje uduchowienie i szukanie prawdy na internecie a filozoficzne pouczania typu prawda w tobie spójrz w siebie itp sa bezużyteczne w rekach kogoś kto dopiero wchodzi w te rzeczy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dorota
|
Wysłany: 2010 08 06 13:04 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | te procesy często zajmują kilka żyć a mam wrażenie ze przekaz od ludzi którzy znają więcej prawdy niż my brzmi : oświćcie się do 2012 bo inaczej wszyscy zginiemy |
Tak, pamietam, mnie to tez czesto draznilo i frustrowalo... te procesy czesto zajmuja kilka zyc, ale- sadzac po twoich postach, ktore czytam systematycznie- jestes juz bardzo bliski otwarcia . I rownie dobrze, u ciebie, moze sie TO wydarzyc bardzo szybko. poza tym jedna uwaga:
Tzw. "oświecenie" to nie uklad zro- jedynkowy. To proces, dlatego wlasciwsze wydaje mi sie joachimowe okreslenie "poszerzanie sfery Swiadomosci". Inne wejrzenie, które w praktyce pozwala wyzbyc sie frustracji i cierpienia, zyskac mozna poprzez MEDYTACJE stosunkowo szybko. Wiec nawet jesli nie bedziesz "oswiecony", bedziesz funkcjonowal w znacznie przyjemnieszy dla siebie sposob- przede wszystkim uwolnisz sie od roznego rodzaju strachow: o pieniadze, kataklizmy itp. Jest sporo stereotypow zwiazanych z tym slowem. Swoje doswiadczenia i przemiane opisalam na swojej stronce http://energiagongu.pl, zeby kazdemu kto pyta (na poczatku byli to glownie ludzie, ktorych znalam) nie opowiadac od poczatku tego samego. teraz stronka rozrosla sie tak, ze wlasnie ja podzielilam. A kasa sama przychodzi . Glownie od.... "zlych", czyli UE- fajna zabawa . Pozdrawiam serdecznie Dorota |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sportowiec
|
Wysłany: 2010 08 06 13:08 Temat postu: |
|
|
| dorota zabijasz mi ćwieka;/;)obserwujesz mnie:) |
|
| Powrót do góry |