|
INEDIA, NIEJEDZENIE, POST I INNE TEMATY Dyskusje o inedii, niejedzeniu, poszczeniu, dietach i inne.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sportowiec
|
Wysłany: 2010 07 27 17:46 Temat postu: smog elektromagnetyczny jak uniknąć? |
|
|
hej mam pytanie znacie jakies moze urzadzenia ktore umieszcza sie w domu lub np pod łóżkiem albo na ciele ktore zapomiegaja wpływowo tych wszystkich fal ze sprzetów i anten na ciało?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
JMW
Dołączył: 13 Sty 2003 Posty: 1765 Skąd: Nowa Zelandia, Niemcy, Polska, Brazylia, Chiny
|
Wysłany: 2010 07 27 19:22 Temat postu: siatka metalowa |
|
|
Siatka Faraday's. Drobna siatka utkana z cienkiego drutu miedzianego, może też być żelazny, brązowy, mosiężny, w ostateczności aluminiowy. Taką siatką pokrywasz w całości aż do gruntu, pomieszczenie mające być chronione. Zamiast siatki można użyć folię. Ważne, aby cała siatka była dobrze uziemiona w kilku miejscach, grubym drutem, co najmniej 2 m w głąb ziemi a na końcu szeroki kawał blachy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sportowiec
|
Wysłany: 2010 07 27 20:36 Temat postu: |
|
|
hehe jmw spoko ale to si e raczej tyczy budowy domu:) a mi chodzi cos takiego na ciało :)widzialem gdzies kiedys cos takiego na reke czy cos:) bede musial pokopac na necie jeszcze |
|
Powrót do góry |
|
 |
newgargamel
|
Wysłany: 2010 07 28 12:23 Temat postu: Re: siatka metalowa |
|
|
JMW napisał: | Siatka Faraday's. Drobna siatka utkana z cienkiego drutu miedzianego, może też być żelazny, brązowy, mosiężny, w ostateczności aluminiowy. Taką siatką pokrywasz w całości aż do gruntu, pomieszczenie mające być chronione. Zamiast siatki można użyć folię. Ważne, aby cała siatka była dobrze uziemiona w kilku miejscach, grubym drutem, co najmniej 2 m w głąb ziemi a na końcu szeroki kawał blachy. |
JMW, spotkales sie juz z takim rozwiazaniem u kogos w domu? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sportowiec
|
Wysłany: 2010 07 28 13:55 Temat postu: |
|
|
mi sie wydaje ze to cale dom by musiał byc osiatkowany ale nie wiem czy tylko podłoga czy sciany tez no i jak by dzilaly urzadzenia w srodku takie jak internet czy telefon |
|
Powrót do góry |
|
 |
JMW
Dołączył: 13 Sty 2003 Posty: 1765 Skąd: Nowa Zelandia, Niemcy, Polska, Brazylia, Chiny
|
Wysłany: 2010 07 28 19:23 Temat postu: tak |
|
|
Tak, mój warsztat częściowo okleiłem folią aluminiową (w innym celu) jeszcze przed remontem. W czasie remontu zdjąłem to i jeszcze nie założyłem nowego, bo teraz robię inne doświadczenia, nie potrzebuję.
Telefony bezprzewodowe nie działają, jeżeli nadajniki są poza pokojem, jeżeli w pokoju, to jesteś w mikrofalówce Podobnie nie działa radio i telewizja.
Gdybym dogłębnie remontował dom, wraz z tynkiem, albo budował nowy, to bezwzględnie zakładałbym siatkę Faraday's. Korzyść jest większa niż -- dla porównania -- wyniesienie się z pomieszczenia, gdzie ludzie palą papierosy, na zewnątrz, gdzie jest świeże powietrze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|